© 2024 Starline d.o.o. Sva prava zadržana (Impresum).

Logo

Homologacija

Uputstvo za izdavanje potvrda

Podaci za homologaciju vozila

Naša kompanija kao ovlašteni zastupnik za Mercedes-Benz, SMART, FUSO i SETRA u postupku homologacije vozila i u mogućnosti da za vozila navedenih proizvođača izdaje sljedeće potvrde: Potvrda proizvođača, COC, CEMT ili L- Paket.

POTVRDA PROIZVOĐAČA –  se izdaje isključivo elektronskim putem uz pomoć sistem HomoLog, u saradnji sa konzorcijumom za homologaciju vozila i rezervnih dijelova u BIH i Ministarstvom prometa i komunikacija.

COC – COC dokument ili Certificate of Conformity je isprava kojom se potvrđuje da je vozilo usklađeno s normama Europske Unije. To je prema definiciji zapravo dokument koji izdaje proizvođač vozila kojim se potvrđuje da je vozilo iz serije vozila koja posjeduju EU homologaciju tipa vozila te ispunjava zahtjeve koji su bili na snazi u vrijeme njegove proizvodnje. COC dokument se još naziva i EU certifikat o sukladnosti. Navedeni dokument nije zamjena za EUR 1 obrazac i ne dokazuje preferencijalno porijeklo robe. Za izdavanje zamjenskog dokumenta za CoC kod uvoza vozila neophodno je dostaviti:  Inostrana saobraćajna dozvola, slika pločice sa težinskim masama.

CEMT – za izdavanje certifikata za međunarodni transport (emisiona norma) neophodno je da je vozilo registrirano u BIH, u te svrhe potrebno je dostaviti skeniranu saobraćajnu dozvolu na mail koji se nalazi u nastavku.

L-Paket – za izdavanje L paketa za noćnu vožnju kroz Austriju, potrebno je dostaviti skeniranu saobraćajnu dozvolu na mail koji se nalazi u nastavku.

Više informacija na mail :

Zerina Kadrić, dipl.ing.saob.
Homologacija vozila

STARline d.o.o.
Ovlašteni prodajni i servisni centar za Mercedes-Benz
putnička i komercijalna vozila u Bosni i Hercegovini

Osik br.4
71210 Ilidža – Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Telefon+387 33 47 55
Mobitel+387 63 25 92 88
E-mailzerina.kadric@starline.ba
Webhttp://www.starline.ba

 

Provjera uvoza

Kako bi dobili informaciju o provjeri vozila (da li vozilo zadovoljava minimalne tehničke uslove za uvoz) potrebno je da izvršite uplatu iznosa od:

1.  Vozilo M1 kategorija – 25,00 KM
2.  Vozilo M2 i M3 kategorije – 30,00 KM
3.  Vozilo N1 i N2 kategorije – 30,00 KM
4.  Vozilo N3 kategorije – 35,00 KM

na sljedeći žiro-račun 141 306 53200346 10. PDV uračunat u cijenu.
Na uplatnici je potrebno navesti podatke, kako slijedi:

Prezime, ime, adresa i kontakt telefon (mobitel ili broj fax-a).
Svrha doznake: USLUGA PROVJERE VOZILA i navesti broj šasije (17 brojki).
Primalac: STARline d.o.o. Osik br. 4 71210 Ilidža